Delen

Smederij huisstijl, signing & website

Voor de Smederij in Hilversum heb ik de volledige huisstijl, de banners oftewel de signing - en de website ontworpen. Een logo ontwerp hoort er niet enkel en alleen ‘leuk uit te zien’, het gaat ook om de gedachte er achter. Wat is de geschiedenis, de doelgroep en de betekenis?

De typografie is geïnspireerd op de rijke historie van de Smederij - vroeger zat namelijk op Werf 35 pleister-fabriek Rotor. Daarna werd deze plek gebruikt als echte smederij. Een plek met hoef-ijzers, hamers, beitels, vuur en vonken. De letters zijn gebaseerd op het eerdere Rotor logo, kijk maar eens naar de karakteristieke ‘r’. Dit in combinatie met de steekwoorden ‘Stoer, daadkracht, robuust'.

De hamer slaat de ‘ij’ naar onder, tegelijkertijd vervangt de onderkant van de hamer de plek waar de punten op de ‘i’ en ‘j’ horen te staan. In het strakke logo zorgt dit voor een tikje speelsheid.
De letter is handmatig geïllustreerd en tot in detail uitgedacht, de juiste afstanden berekend en rondingen in dezelfde lijn doorgevoerd.
De complementaire blauwe kleurstellingen vormen een mooie tegenstelling samen met de bruin- en aarde tinten die je ziet binnen in de Smederij.

soortgelijke projecten