Delen

NOS Storyboard - Scrollytelling 'Wat een weer!'

Voor NOS heb ik onlangs het design-concept en storyboard ontwerp verzorgd voor deze informatieve website landings-pagina, over het weer en de klimaatsverandering van 2018, gepresenteerd door dé weermannen van NOS.

De landingspagina bevat weetjes en infographics, die door de scroll beweging worden geanimeerd en verteld. Hierbij mocht ik dankbaar gebruik maken van het indrukwekkende beeldmateriaal uit het grootse archief van NOS. De weermannen zijn vervolgens speciaal voor deze presentatie gefilmd om het bijzondere weer van 2018 toe te lichten.

Hiernaast zie je de gepresenteerde storyboard voorstellen die aan de klant zijn gepresenteerd.
Het eind-resultaat, met animatie en development, kun je hier bekijken.

De scrollytelling start met de weergave van de titel, met daarboven de vier weermannen weergegeven. De weermannen bewegen rustig en subtiel, de kijker ziet ze knipperen, ze kijken even om zich heen, begroet kort de weerman naast ze etc. Op de achtergrond speelt een video met verschillende weertypes.

Zodra er op de button ‘Bekijk de special’ is geklikt, scrollt de kijker automatisch verder naar het volgende gedeelte. Hier zie je een impressie van een standaard beeld met tekst aan de linkerzijde, welke subtiel beweegt.

De kijker scrollt naar het volgende gedeelte. Videomateriaal van de elfstedentocht wordt weergegeven. Tegelijkertijd verschijnt er een rode cirkel middenin het beeld, welke groeit.

De naamkaart verschijnt, Willemijn loopt de cirkel in (ze steekt haar hoofd door de ‘opening’) en begint met haar presentatie over de elfstedentocht.

Tijdens de uitleg over de weerdata verschijnt er een infographic die deze data weergeeft. Hier wordt duidelijk dat Willemijn interactie heeft met de infographic naast haar.

De video op de achtergrond loopt door naar een andere scéne, terwijl Willemijn de infographic aan de rechterzijde activeert en deze toelicht. Op eenzelfde soort wijze hebben alle weermannen interactie met de data die zij presenteren.

soortgelijke projecten