Delen

Actiforce - concept & design Catalogus Inspiration Guide

Actiforce is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en distributie van hoogte verstelbare bureau onderstellen van hoge kwaliteit. Zij bieden in hoogte verstelbare onderstellen met een handslinger of elektrische motor, vervaardigd uit staal of aluminium. Door dit mooie merk werd ik gevraagd om de nieuwe Catalogus Inspiration Guide te ontwerpen. Niet zomaar een catalogus, maar een brochure die indruk maakt.

Van Actiforce - en CEO Jason de Weerd - kreeg ik de creatieve vrijheid om hier zelf invulling aan te geven, creatief binnen de kaders van het bestaande huisstijl handboek.

Het resultaat van mijn concept en ontwerp is als volgt: een map van hoogwaardig mat craft materiaal met daarin een uitsnede, daarachter zie je de cover van deze brochure. De brochure in combinatie met de map geeft een illustratie weer van het bureau op zit-hoogte. Wordt de catalogus echter uit de map geschoven, dan transformeert de illustratie naar het bureau op sta-hoogte.

Aan de binnenzijde is meer te ontdekken. Door het werken met een bedrukt transparant vel tussen de 2 pagina's wordt daadwerkelijk een extra laag toegevoegd. Deze laag heeft zowel invloed op de linker pagina, als op de rechter pagina. Zowel voor tekst als beeld. Het laat bijvoorbeeld de producten tot leven komen, door de illustraties van personen die gebruik maken van de producten die achter het transparante vel te zien zijn. Of het benadrukt visueel het thema van elke pagina, namelijk de onderdelen 'Create', 'Share', 'Connect' e.d. Op deze manier wordt de inhoud extra kracht bij gezet, en blijft de lezer geboeid.


soortgelijke projecten