Cyclo Online – App ontwerp

Cyclo Online is een online game die je gaat kunnen spelen in je browser. In Cyclo Online manage je je eigen fictieve wielerploeg en neem je het op tegen andere spelers om jezelf de beste ploegleider te noemen. Zo kies je bijvoorbeeld hoe je de expertise van je team verdeeld: koop je meer sprinters of klimmers, stop je het merendeel van je geld in één goede kopman of focus je met het aantrekken van trainings-staff op het ontwikkelen van talent? Verder koop je je materiaal, stel je voor elke koers de te rijden strategie vast en onderhandel je met sponsoren.

Naast de thematiek zoeken we ook een directe link met fietsen via Strava. Als premium speler van de game kan je je account linken aan je Strava account en door live te fietsen de digitale versie van jezelf in de ploeg trainen.

Onderstaande schermen zijn een concept ontwerp voor de look & feel van deze online game. De klant gaf aan een stoere sfeer voor deze game te willen, deze heb ik vervolgens ontworpen met het bestaande logo en de eerder toegepaste huisstijl kleuren. Momenteel wordt deze gepresenteerd aan verschillende investeerders.